Badkamer renoveren
Is uw badkamer oud, en toe aan vervanging? Dan is het een goed plan om een badkamerrenovatie te overwegen! Door middel van een renovatie, kunt u uw badkamer compleet aanpassen aan uw eigen smaak en stijl. Het makkelijkst en snelst kunt u uw badkamer renoveren door middel van een duidelijk stappenplan. Samen met Certikera Tegelwerken, hebben voor u een globaal stappenplan uitgewerkt. Bent u benieuwd? Lees dan vooral verder!

Stappenplan

Het is verstandig om voor dat u begint aan het renoveren van uw badkamer eerst een goed stappenplan maakt. Zo voorkomt u onduidelijkheden en vertragingen tijdens de verbouwing. Wij hebben voor u een aantal belangrijke punten uit het stappenplan genoteerd:

Stap 1: Ontwerp maken

Maak als eerst een ontwerp van de te renoveren badkamer. Op basis hiervan kunt u passende meubelen, tegels en verdere materialen aanschaffen.

Stap 2: Oude badkamer slopen

Als u het ontwerp af heeft, en de meubelen heeft aangeschaft, kunt u de oude badkamer slopen. Het is belangrijk dat u dit met beleid doet. Verwijder het oude sanitair voorzichtig van de muren af en dop de leidingen af. Heeft u nieuwe tegels voor uw oude badkamer? Verwijder dan ook de oude tegels.

Stap 3: Elektra verplaatsen

Het is natuurlijk ook belangrijk dat het elektra op de juiste plaatsen wordt bevestigd. Verplaats het elektra zodat er genoeg stopcontacten zijn op de juiste plaatsen, bijvoorbeeld op de plaats waar de wastafels komen.

Stap 4: Maak de indeling

Bent u van plan om nieuwe muurtjes te bouwen in uw badkamer? Dan is het nu tijd om die te bouwen! Bouw de muurtjes op de gewenste plaatsen.

Stap 5: Tegels zetten + voegwerk

Zet nu de tegels. Geef de badkamer wanden een coating, zo zullen de tegels goed hechten. Ook is het verstandig om in natte hoeken een kimband aan te brengen. Dit voorkomt lekkages in de toekomst. Als alle tegels er in zitten kunt u de voegen vullen.

Stap 6: Sanitair plaatsen + elektra

Als alle tegels er in zitten en goed zijn gedroogd, is het tijd om het sanitair te plaatsen. Ook kunt u het sanitair aansluiten. Als het sanitair is aangesloten kunt u ook het elektra aansluiten.

Stap 7: Kitten

In principe is uw gerenoveerde badkamer nu klaar. Toch is het verstandig om alle randen netjes af te kitten. Zo houdt u uw badkamer net en schoon.